Fursecuri de ovaz cu stafide

de Teo Tomescu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 5462 vizualizari

 

Cand va e pofta de ceva dulce, rapid si satios, aceste fursecuri sunt perfecte. Sunt geniale combinate cu lapte, iaurt, sau dimineata la cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi ovaz
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g unt (sau margarina, sau crema de branza slaba, sa mai reduca din calorii)
  • 50 g miere (se poate si mai mult, in functie de gusturi)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat (merge si de sodiu si de amoniu) stins cu zeama de lamaie sau puuutin otet
  • stafide (dupa pofta)
  • coaja de portocala/lamaie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de ovaz cu stafide:

Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine). Trebuie sa iasa o compozitie omogena, putin sfaramicioasa, cam ca in poze.

Din acest "aluat" formam bilute de marime potrivita pe care le turtim sa ia forma unor biscuiti, ii asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si aruncam in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa 15 minute (sau pana li s-a rumenit "fundul") ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pentru a fi crocanti.

Gata! Pofta mare!

TIPS-URI

1

Biscuitii sunt digestivi si nu au prea multe calorii, mai ales daca folositi crema de branza slaba.

2

Pentru ca nu au zahar, ci miere, sunt foarte buni si pentru cei cu probleme de sanatate.

3

In loc de stafide puteti folosi orice alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de ovaz cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:54

Bine v-am gasit! Sunt extraordinare si foarte rapide!

Georgiana78 1

18.02.2015, 10:39

La multi ani!!!

Teo 1

18.02.2015, 17:20

La multi si fericiti ani!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri mari si moi cu portocala